Cashflowplanning onmisbaar onderdeel van strakke franchise-formule

Financiële planning is voor franchise-organisaties de basis voor succes. Een goede opzet van je financiële structuur is vooral bij de start van elke nieuwe franchisenemer een belangrijk onderdeel. Hierin komen de afspraken, die er tussen de franchise-gever en -nemer worden gemaakt, tot uiting.

Vanuit de MKB-praktijk blijkt verder dat het specifieke onderwerp van cashflowplanning voor beide kanten van de franchise-organisatie een belangrijk onderwerp is. Voor de franchise-nemer, zodat die grip houdt op zijn vestiging. En voor de franchise-gever om ook het totaaloverzicht te behouden.

Business-case

Aandachtspunten

Begroting met cijfers, uitgangspunten of beide?

Vanuit de franchisegever is het belangrijk om resultaten van de onderlinge vestigingen te kunnen vergelijken. Dit kan niet anders dan dat er strakke afspraken zijn gemaakt over de boekhouding en rapportageformats. En dan is nog steeds de vraag of de financiële resultaten uberhaupt goed vergelijkbaar zijn.

Een fitness bedrijf, dat al 10 jaar draait is nauwelijks vergelijkbaar met een vestiging die pas 3 jaar bezig is. En wil je de cijfers vergelijken tussen een hamburgertent langs de snelweg met die in het midden van de stad, dan zijn de verschillen in vaste kosten ook significant. Zelfs als je kijkt naar de percentages van de omzet.

De beste vergelijking is natuurlijk altijd die met je begroting of met de cijfers van vorig jaar. Deze zijn immers specifiek afgestemd op de betreffende vestiging. En in plaats van de harde getallen is het altijd goed om te kijken naar de verhoudingen en uitgangspunten en die op te nemen in je begroting.

Ook voor een financieringsaanvraag is het belangrijk om te bepalen op basis van welke uitgangspunten de financiering haalbaar is. In onze businesscase lees je hier meer over.

Cashflowplanning voor franchise = details

Cashflow Dashboard geconsolideerd

Cashflow Dashboard 1e en grootste filiaal

Cashflow Dashboard 2e filiaal

Praktijkvoorbeeld Franchisebedrijf

Natuurlijk is het belangrijk om zowel de grote lijnen als de details in de gaten te houden. Dat is zeer bepalend voor het succes dat je met je onderneming kunt behalen. En dat geldt zeker voor franchise-organisaties.

Kijk je bijvoorbeeld naar bovenstaand 1e beeld van de totale cashflow van de formule, dan lijk je je geen zorgen te hoeven maken. In het 4ekwadrant zie je de liquiditeitsprognose.

Ga je echter dieper inzoomen op de situaties van de onderliggende locaties, dan blijkt dit toch wel anders te liggen, zoals de cashflow-forecasts van het 1e en 2e filiaal hierboven overduidelijk laten zien.

Hoe we daar in de praktijk mee om zijn gegaan, lees je in bijgaande business-case.

Wil je ook meer grip op je toekomstige cashflow?

Peter vertelt je graag alles over de mogelijkheden. Neem contact op via p.wouters@cashcontroller.nl of telefonisch via 085 732 5721.