Je bekijkt nu Voorstel: Invoer van de Corona Correctie

Voorstel: Invoer van de Corona Correctie

  • Berichtcategorie:Corona

Hoe langer de Corona Crisis voortduurt hoe meer verhalen er de ronde gaan over het aantal verwachte faillissementen en de schade die dit onze economie zal opleveren. De schattingen lopen sterk uiteen en uiteindelijk weet niemand precies met welke bedragen we rekening moeten houden.

Daarom stellen wij de invoer van de Corona Correctie voor. Door deze rubriek aan je administratie toe te voegen, kun je de werkelijke schade als gevolg van de Corona crisis in je bedrijf registreren.

De uitvoering houd je simpel door aan je boekhouding twee extra rekeningen toe te voegen. Eentje voor de gemiste omzet, waarop je de meetbare schade door je omzetverlies tijdens de crisis kunt opvoeren. Datzelfde doe je aan de kostenkant, waarin je aan kunt geven welke extra kosten (of wellicht ook welke kostenbesparingen) je door de crisis hebt opgelopen.

Het saldo van deze twee rekeningen wordt dan de vordering op de overheid en wordt bij de fiscale aangifte van 2020 ingediend. Controle door de accountant levert nauwelijks extra kosten, omdat deze verschillen gemakkelijk kunnen worden vergeleken met de cijfers van het vorig boekjaar.

En om te voorkomen dat we te lang op een tegemoetkoming van de overheid moeten wachten, kunnen we deze werkwijze ook nu al doorvoeren, zodat we de schade ook tussentijds al kunnen meten. En voor een eerste simulatie van deze schade kun je natuurlijk CashController gebruiken!