Hoe transparant is uw liquiditeit?

  • Berichtcategorie:Liquiditeit

foto-financial-systems-600x300

Dat liquiditeitsplanning een belangrijk onderwerp is, behoeft nauwelijks nadere uitleg. Cash is King is een gevleugelde uitspraak, die in de praktijk zeker van toepassing is. De levensader van elk bedrijf, wordt het zelfs genoemd. Maar waarom is het liquiditeitsbewustzijn in het MKB dan zo laag? En waarom wordt dit pas een belangrijk onderwerp als het water aan de lippen staat?

Waarschijnlijk is dit onderwerp goed vergelijkbaar met de waterkraan, waaruit bij ons thuis altijd water stroomt. Maar stel dat dat niet zo is, dan beseft u in één keer waarom dat zo belangrijk is. En in de metafoor richting de onderneming, zal het bewustzijn hierdoor zeker worden vergroot. Ondernemers, die zo’n periode ooit eens hebben meegemaakt, hoef je niets meer te vertellen over de noodzaak van een goede planning en zullen hun maatregelen vooraf eerder treffen dan voor wie dat nog onbekend terrein is.

En stel nu ……… u bent zich ervan bewust en voorziet een periode van liquiditeitskrapte, hoe vertelt u dit dan aan uw financier? Dat is voor veel MKB-ondernemers een belangrijke uitdaging. De meeste liquiditeitsmodellen zijn onleesbaar voor de gemiddelde MKB-er en bieden geen houvast om te kunnen bepalen hoeveel financiële ruimte hij werkelijk tot zijn beschikking heeft.

En één ding is zeker, je gaat pas over een financiering kunnen praten als je weet hoeveel geld je nodig hebt en vooral hoe snel je het weer terug kunt betalen. Wilt u hier meer over weten en vooral horen welke oplossing wij hiervoor bedacht hebben, kom dan op 18 mei naar Financial Systems om 13.00 uur naar zaal 11, waarin u deze uitdaging wordt voorgeschoteld.