Je bekijkt nu Nieuwe uitbreiding Abonnementen

Nieuwe uitbreiding Abonnementen

  • Berichtcategorie:Modules

Vertroebelen je abonnementen het inzicht in resultaat en cashflow?

Bij SAAS-bedrijven worden liquiditeitsschommelingen extra sterk beïnvloed door groei in combinatie met abonnementen. Het lastige daarbij is, dat dit aan de v&w-rekening niet is af te lezen. Dit komt omdat een jaarabonnement van bijvoorbeeld € 12.000,- in de verlies- & winstrekening gelijkmatig over 12 maanden wordt verdeeld. De cashflow daarentegen wordt niet over het jaar verdeeld maar komt op één moment binnen. Hierdoor is het een hele klus om zowel het overzicht van je winstgevendheid als van je cashflow te behouden.

Dat wordt nog ingewikkelder als je bedrijf groeiend is en je te maken krijgt met een toenemend aantal:

  • abonnementsvormen (maand-, kwartaal- en jaarabonnementen);
  • factuurmomenten;
  • klanten met verschillend betalingsgedrag.

Verschil tussen resultaat en cashflow

Met de Module Abonnementen biedt CashController de ultieme oplossing waarbij het meest actuele abonnementenbestand automatisch wordt doorgerekend in zowel de omzet- als de cashflow-forecast. Dat bespaart niet alleen enorm veel tijd in vergelijking met spreadsheets, maar verbetert ook het inzicht in zowel je winstgevendheid als je cashflow aanzienlijk!

Eenvoudige configuratie

Direct aan de slag

Het is mogelijk om de abonnementen direct in CashController in te lezen. In de koppeling met Exact Online gebeurt dat al automatisch. Ook is het mogelijk dat klanten uit hun eigen ERP of CRM-systeem hun .xml-bestanden of Excelbestanden downloaden en deze automatisch in onze koppeling meenemen.

Je voordeel

Met de module Abonnementen beschik je direct over een automatische uitbreiding van je cashflowplanning, waardoor je voor een betaalbaar bedrag van € 10,- per maand nog beter en gemakkelijker grip houd op je cashflowplanning.

Wil je hier meer over weten? Vraag dan een gratis online demo aan of neem contact met ons op.

 Online demo aanvragen