Fluère Drinks weet nu hoeveel geld nodig is om te groeien!

Om te kunnen groeien is geld nodig. Een professionele cashflowplanning zorgt ervoor dat je de beste beslissingen voor je bedrijf neemt, waardoor je grip hebt op je groei.

Als je wilt weten hoe Fluere dat gedaan heeft met CashController, lees dan verder…

Even voorstellen...

Fluère Drinks is een snelgroeiend bedrijf dat zich een unieke positie heeft verworven door de productie en verkoop van alcoholvrije cocktails. De uitdaging is om hiermee de wereld te veroveren en dat lukt al heel erg goed. Fluère is inmiddels in 30 landen verkrijgbaar in Europa, Engeland, Amerika en Azië.

De uitdaging van Fluère Drinks

Toen de onderneming enkele jaren geleden op zoek was naar investeerders, werkte men met spreadsheets. Dit kostte erg veel tijd, de uitkomsten waren niet precies genoeg en bovendien niet afgestemd op de meest actuele situatie.

Door de dynamiek in het bedrijf met continue bijstellingen in omzet- en inkoopverwachtingen, was er geen grip op de liquiditeit en wist men dus niet goed hoeveel geld er nodig was om te kunnen groeien. Om die reden werd CashController ingezet.

Alfred Sandee (Co-founder van Fluère Drinks) is hierbij verantwoordelijk voor de financiële gang van zaken in de onderneming. Inzicht in de toekomstige cashflow is daarbij zeker in deze fase van de groei erg belangrijk.

Businesscase cashflowplanning groothandel

Inventarisatie: Hoe ziet de boekhouding eruit?

Wat hebben we ingezet?

Koppeling met Exact Online

Om automatisch toegang te hebben tot de meest actuele financiële stand van zaken, hebben we onze koppeling met Exact Online ingezet.

Cashflow Dashboard

Ingezet voor optimaal inzicht in de toekomstige cashflow, waarin betalingsgedrag van de klanten en betalingsafspraken met alle leveranciers als uitgangspunt wordt genomen.

Uitbreiding Bestellingen

Voor een automatische berekening van de cashflow, die ook rekening houdt met de bestaande orders en bestellingen.

Het resultaat: Grip op de cashflow

Door CashController in te zetten is Fluère Drinks het gelukt om grip te krijgen op de cashflow. 

Door CashController hebben ze nu:

Ik ben heel blij met deze oplossing. Eindelijk een goed programma om zelf je liquiditeitsbegroting te maken met een koppeling met Exact Online. Ik denk dat er op dit moment niets beter op de markt is dan dit.
alfred-sandee
Alfred Sandee
Co-Founder Fluère Drinks

Wil je ook meer grip op je toekomstige cashflow?

Peter vertelt je graag alles over de mogelijkheden. Neem contact op via p.wouters@cashcontroller.nl of telefonisch via 085 732 5721.

Wat hebben we ingezet?