Voor veel bedrijven zijn de standaard rapportages in ons Dashboard Managementrapportages al voldoende, maar er zijn situaties waarbij er meer behoefte is aan maatwerk-rapportages. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als de onderneming onderdeel is van een concern, waarin een specifiek rapportage-format wordt gebruikt. Of als er kengetallen aan de rapportage moeten worden toegevoegd om specifieke informatie te geven. Of als de onderneming niet volgens de standaarden van de accountant of jaarrekening wil werken, omdat er bepaalde productieresultaten zichtbaar moeten worden gemaakt.

Om ook specifieke rapportages te kunnen maken is de Rapportage Suite beschikbaar. Dat is je eigen maak-omgeving waarmee je zelf je eigen rapportages kunt maken. Met deze extra module heb je volledige vrijheid om je rapportages te maken. Soms voor adhoc analyses maar ook voor periodieke rapportages die je dan zelf kunt bijstellen op basis van nieuwe inzichten of ontwikkelingen.

Rapportage Suite

Met deze module kom je in een omgeving waarin je zelf kunt bepalen welke rapportages je maakt en kun je bovendien bepalen of deze ook zichtbaar worden in het onderdeel Dashboard Managementrapportages.

Overzicht flexrapportages

 

 

 

 

 

Door de betreffende rapportage te selecteren kom je in een omgeving waarin je zowel op de regels als in de kolommen kunt instellen welke informatie je wilt rapporteren.Instellingen regels rapportage suite

Op bovenstaand screenshot zie je welke keuzes je tot je beschikking hebt om je rapportage zelf samen te stellen.

Je kunt bijvoorbeeld aangeven welke informatie je op welke regel wilt hebben. Je kunt daarbij kiezen uit de aanwezige rubrieken, grootboekrekeningen of variabelen. Je kunt ook formules toevoegen waarin je aangeeft dat bepaalde regels bij elkaar opgeteld moeten worden. Of als je deze op elkaar deelt kun je automatisch verhoudingsgetallen laten uitrekenen. Verder kun je deze regels ook opmaken en zodoende bepalen hoe ze worden gepresenteerd.

Ook de kolommen kun je zelf instellen zoals je dat wilt.Instellingen kolommen rapportage suite

Ook hier kun je zien dat je zelf kunt instellen welke cijfers je wilt presenteren, waarbij je gebruik kunt maken van alle cijfers die er in CashController beschikbaar zijn.

Voor elke kolom kun je bijvoorbeeld bepalen uit welke periode je cijfers wilt presenteren. Je kiest daarbij ook de cijfersoort (begroting, actual, forecast of vorig jaar-cijfers), netto of cumulatief, maand-, kwartaal- of jaarcijfers, van welke entiteit(en).

Tijdens het maken van deze rapportage is het ook heel handig dat je tussentijds naar het resultaat kunt kijken, zodat je kunt zien dat je op de goede weg zit.

Rapportage bekijken

 

 

Met bijvoorbeeld onderstaand resultaat:Voorbeeld rapportage

Voor elke rapportage geldt dat er een voorblad is, waarop de rubrieken worden gepresenteerd en een 2e pagina, waarin de details tot op grootboekrekeningniveau beschikbaar zijn. Deze rapportages zijn te converteren naar Excel of naar pdf.

Kortom: met de Rapportage Suite maak je jouw rapportages zoals jij dat wilt!